Under sin föreläsning berättar Erik svart på vitt hur han har försökt bearbeta sin bakgrund. Från tidig ålder utsattes han för sexuella övergrepp – något som till slut höll på att kosta honom livet. Erik tar oss med på en resa bland ätstörningar, missbruk, psykisk ohälsa och självmordsförsök. Även om Erik har ett mörkt förflutet bakom sig, lägger han allt sitt fokus på hur han har gått vidare och med tiden lärt sig att uppskatta de små stunderna i livet.

Eriks föreläsning är mycket uppskattad och han har föreläst för allt från skolor och myndigheter till idrottsföreningar och samfund. Föreläsningen är både berörande och informativ, vilket ger eftertanke och skapar bra diskussioner bland både unga och vuxna.

Varje föreläsning anpassas efter önskemål och målgrupp. Vill du boka en föreläsning med Erik kontaktar du Lisa Skoog: lisa@inteensamaldrigglomd.se

Röster om Eriks föreläsning

Eriks berättelse lämnar ingen i rummet oberörd. Det är en historia om en oskyldig pojke som under sin barndom utsätts för något fruktansvärt och vars ärr han sedan får brottas med under resten av sitt liv. Samtidigt är hans historia fylld av hopp och inspirerar lyssnarna till att se ljuset i mörkret.

Erik sätter ord på psykisk ohälsa på ett sätt som vi måste våga göra idag. Bemötandet som Erik fick av våra ungdomar under sin föreläsning vittnar om hur viktig frågan är. Han tog sig även tid att prata enskilt med alla som ville efteråt, vilket var enormt värdefullt. Vi kan starkt rekommendera Erik som föreläsare till olika typer av ungdomsträffar.

Hanna Danewid

Ungdomsansvarig, Svenska Ridsportförbundet

Det var ett fantastiskt möte med Erik här i Leksand. Han berörde verkligen våra juniorer och ledare som han hade sin föreläsning för. En otrolig berättelse om sitt liv och att lämnade ut sig så totalt som han gjorde var helt fantastiskt. Man blir både arg, ledsen men även glad när man hör hur stark Erik är och kan idag prata öppet om det.

Christer Siik

Assisterande sportchef, Leksands IF

Eriks historia är väldigt gripande och det berörde mig mycket. Så starkt av Erik att våga vara öppen och berätta om det som han blivit utsatt för. Ingen ska behöva gå igenom det Erik har gjort. Jag är övertygad om att det Erik gör med sitt arbete idag hjälper många andra i liknande situationer och att folk får en större förståelse kring psykisk ohälsa.

Mathias Johansson

Junior & ungdomsansvarig, Färjestad BK

Detta möte berörde oss verkligen och vi fick perspektiv till den vardag vi lever och verkar i. Eriks sätt att lyfta upp detta viktiga ämne är givetvis mycket starkt samtidigt som det är väldigt viktigt att vi börjar prata om hur människor mår på riktigt. Det är tyvärr alltför många barn och unga som lever med någon slags psykisk ohälsa eller utsätts för någon form av övergrepp. Jag är personligen övertygad om att det arbete Erik gör, genom att på ett så öppet sätt prata om det han varit med om, är väldigt viktigt på många sätt.

Mikael Ström

Utvecklingsansvarig Academy & ungdom , Frölunda HC

Partners